U trendu

Evo koliko je stvarno seks opasan za srce, jedan pol je u 10 puta većoj opasnosti

Dobro je poznato da se tokom seksualnog odnosa rad srca ubrzava, ali da li može da se desi da prestane da kuca? Prema podacima iz nove studije, to je moguće.

Za potrebe istraživanja proučavale su se informacije prikupljene od oko 4.500 ljudi koji su doživeli iznenadni srčani udar. Od svih slučajeva naglog srčanog zastoja, samo se 1 odsto dogodio za vreme seksualne aktivnosti, navodi se u zaključku studije.

– Dok je ovo stanje opasno i može da uzrokuje smrt, male su šanse da će se dogoditi dok vodite ljubav – prokomentarisala je dr Sumit Kof, direktorka Instituta za zdravlje srca u Los Anđelesu i autor studije. Ona je dodala i da rezultati istraživanja služe da bi se predstavili pacijentima sa kardiovaskularnim bolestima.

Kako prenose Vijesti.me, retko se događa, ali zabeleženo je da se u 94 odsto slučajeva dogodio kod muškaraca, pa je tako 1 od 100 slučajeva srčanog udara tokom seksa zabeležen kod muškaraca, a 1 od 1 000 slučajeva kod žena.

Osobe koje dožive nagli srčani zastoj tokom seksualnog odnosa obično su stare oko 60 godina, a verovatno su već imali problema sa srcem kada im se to dogodilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar