U trendu

Napitak od sastojaka koje imate kod kuće prava je bomba zdravlja: Pomaže koži, ali i u borbi s kilogramima

Hidratacija je ključna za očuvanje vašeg zdravlja, ali ljudi često biraju druge napitke umesto vode, koji nisu uvek najzdravija opcija.

Zbog toga je dodavanje krastavaca postalo popularan način da voda postane zanimljivije piće. Osim što voda dobija osvežavajući ukus, dodavanje krastavaca može imati niz prednosti za vaše telo.

Dodatna hidratacija

Dodavanje krastavaca vodi je odličan način da se dodatno hidrirate. Osim što ćete se osećati osveženo, to će vam pružiti dodatnu energiju, poboljšati probavu i kožu i sprečiti dehidraciju. Dehidracija može uzrokovati glavobolje, umor i nizak krvni pritisak.

Bogat hranjivim sastojcima

Krastavac sadrži vlakna, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, cink i vitamin K. Ako pojedete krastavac nakon što popijete čašu vode, unećete više hranjivih sastojaka, što će dodatno poboljšati vašu ishranu.

Antioksidansi za zaštitu tela

Antioksidansi su važni jer štite telo od slobodnih radikala, molekula koje mogu uzrokovati oksidativni stres u ćelijama, potencijalno dovodeći do upale, raka, srčanih bolesti i drugih bolesti. Krastavci sadrže antioksidanse poput vitamina C, beta-karotena i mangana, koji pomažu u održavanju zdravlja.

Pomoć u gubitku kilograma

Voda s dodatkom krastavaca može biti korisna za mršavljenje ako je pijete umjesto zaslađenih pića, budući da krastavci imaju malo kalorija. Na primer, zamena svakodnevnog pića od 200 kalorija vodom od krastavaca bez kalorija može rezultirati značajnim smanjenjem unosa kalorija tokom godine, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar