U trendu

Napravite belolučanu vodu, kada vidite efekat, ponavljaćete to svaki put!

Beli luk ima lekovita svojstva koja se prirodno bore protiv bakterija, virusa i gljivica… Voda od belog luka u mogućnosti je da potpuno regeneriše organizam za nedelju dana. U našoj tradicionalnoj medicini beli luk zauzima posebno mesto, što je potvrdila i zvanična medicina sredinom prošlog veka. Sadrži više od dvesta biološki aktivnih materija, a najprisutnija su eterična ulja, vitamini A, B1, B2 i C, minerali kalijum, gvožđe, sumpor, jod, kalcijum, fosfor, selen, kao i aminokiseline, enzimi, polioze poput insulina, adenozin i alicin. Svi sastojci su u koncentrovanom obliku i lekovite su i u minimalnim količinama, a lekovita je i voda od belog luka. Zvanična medicina potvrdila je da adenozin iz belog luka sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, a organske komponente koje sadrže sumpor smanjuju holesterol.

Kako se priprema voda od belog luka?

Očistite 8 čenova belog luka i prepolovite svaki čen. Isperite čen ispod mlaza vode, a zatim ga stavite u teglu. Nalijte litar vode, zatvorite teglu i ostavite je u frižideru na sat vremena.

Kako se koristi?

Koristi se tako što se pomeša četvrtina „belolučane vode“ sa šoljom obične vode, a pije se nekoliko puta dnevno, najmanje tri, osim prvog dana kada može da se pije na svakih sat i po. Ova doza će vam biti dovoljna za tri do četiri dana, nakon čega možete napraviti drugu dozu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.