U trendu

Napravite drevni prirodni lek protiv bolova u telu, beli luk i jedna namirnica koju imate u kuhinji

Ovaj prirodni lek može održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Sastojci:

– od 300g do 400g belog luka

– 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

Očistiti od 300g do 400g belog luka, a zatim ga sitno iseckajte (može da se i ne secka, odnosno sitni). Staviti ga u teglu i preliti sa 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…). Posle toga, zatvoriti poklopcem teglu i ostaviti na tamno mesto, na sobnoj temperaturi oko 2 nedelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 do 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cediljku.

Ulje se utrljava u bolna mesta, na primer u donji deo leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći. Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva meseca. Pre upotrebe prirodnih sredstava uvek se obavezno konsultujte sa vašim doktorom, prenosi Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)