U trendu

Naučnici otkrili kako alkohol pre seksa utiče na „muški ponos“, mnogi muškarci će se šokirati – nisu ovo očekivali

Iako nekoliko čašica u noćnom izlasku ponekad može biti zabavno, stručnjaci otkrivaju da piće neposredno pre ‘akcije’ može pokvariti seks.

Ispijanje prekomerne količine pića može uzrokovati smanjenje seksualnog nagona i seksualnog užitka kod muškaraca. Takođe povećava rizik od erektilne disfunkcije. Sada je nova studija indijskih istraživača otkrila da alkohol zapravo nije dobar ni za vas dugo vremena

– Produžena i teška upotreba alkohola može dovesti do seksualne disfunkcije – kažu stručnjaci.

Dr. Bhupendra Yadav, koji radi u bolnici u Jorhatu, dodao je kako je alkohol povezan sa seksualnošću od pamtiveka.

– Može da doprinese započinjanju seksualne aktivnosti suzbijanjem inhibicija i ublažavanjem teskobe. Međutim, alkohol značajno ugrožava gotovo sve domene seksualnog funkcionisanja uz erektilnu disfunkciju – istakao je.

Od 32,9 miliona muškaraca u Ujedinjenom Kraljevstvu, od 2019, oko 16,5 miliona pati od erektilne disfunkcije, a većina ih je starosti između 40 i 70 godina. Nacionalna zdravstvena služba troši milione na lečenje erektilne disfunkcije svake godine, s oko 20 miliona evra na recepte za lečenje 2022. godine.

Ali, uprkos tome što konzumacija alkohola igra ulogu, to bi takođe mogao biti znak temeljnog zdravstvenog stanja. Ova poslednja studija, objavljena u časopisu Elsevier Medical Journal Armed Forces India, proučavala je kako piće utiče i na druga područja aktivnosti u spavaćoj sobi.

U anketi je učestvovalo oko 78 muškaraca u dobi od 20 do 50 godina. Proveli su istraživanje u klinici za ovisnike o alkoholu kako bi videli kako njihov unos alkohola utiče na njihov seksualni učinak.

Otkriveno je da je 77% muškaraca koji su učestvovali imalo problema sa seksualnim funkcionisanjem, a užitak je posebno uticao na 71%. Istraživanje je takođe pokazalo da 61% mladića ima niži nivo seksualne želje, kao i da 48% ima problema s orgazmom. U međuvremenu, 44% je patilo od erektilne disfunkcije.

– Utvrđeno je da je celi spektar seksualnog funkcioniranja značajno pogođen. Ovi nalazi su u suprotnosti s prethodnim studijama koje su spominjale erektilnu disfunkciju i preuranjenu ejakulaciju kao najčešće – kaže Yadav.

Naučnici su otkrili da je ozbiljnost problema u direktnoj korelaciji s količinom alkohola koju su popili. Dakle, što više pijete, više problema možete imati, prenosi Daily Star.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar