U trendu

Ne bacajte ljuske od crnog luka!

Pojedine ljuske od voća i povrća, iako ne deluju jestivo, pune su antioksidanasa i drugih povoljnih nutrijenata koji mogu da unaprede ljudsko zdravlje.

Glavni primer za to je ljuska od crnog luka, koju bi trebalo uvrstiti u redovnu ishranu, uključujući supu ili čorbu, time ćete ojačati svoj obrok moćnim antioksidansom ali i drugim korisnim nutrijentima.

Najzdravije povrće na planeti
Crni luk je odličan pri uravnotežavanju nivoa šećera u krvi, zaustavljanju krvarenja iz nosa, uništavanju ćelija raka, ali i jačanju imunog sistema pomoću vitamina C.

Brojne studije su dokazale da on efikasno sprečava i kontroliše formiranje polipa, da se bori protiv virusa, da leči psorijazu i da zaustavlja pojavu herpesa.

Tamniji crni luk je povezan sa smanjenim rizikom od nastanka raka želuca, a prema jednoj studiji, samo polovina crnog luka na dan može da smanji rizik od nastanka raka želuca za polovinu.

Da biste ekstrahovali kvercetin i ostala zdrava jedinjenja iz ljuske crnog luka, dovoljno je da stavite jedan ili dva cela, neoljuštena crna luka u supu ili čorbu.

Pored toga što će supa postati bogata antioksidantima, dobiće i bogatu smeđu boju, zavisno od toga koji ste crni luk koristili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar