U trendu

Nema više problema sa zatvorom: Brzinski napitak koji će vam ‘otključati’ probavu

Naš tanjir je ključ lepog i zdravog tela, glatke kože i sjajne kose. Ovog puta ne mislimo na broj kalorija kojim je ispunjen, već na namirnice koje će održati varenje zdravim. Kako je to najčešća prepreka za svež i vitak izgled, predlažemo vam zeleni smuti pun zdravih hranljivih materija, čiji će vas ukus prijatno iznenaditi.

Jedna od najpoznatijih poznatih nutricionista, Kimberli Snajder, čije savete bez sumnje prate Dru Barimor i Oven Vilson, zaključila je da posvećeno brojanje kalorija pri svakom obroku neće obezbediti telo i izgled kakav želimo.

Lepota se ne postiže matematikom do tačke opsednutosti vađenjem kalkulatora u vreme ručka da bismo izračunali koliko smo kalorija uneli u obrok. Umesto toga, moramo da oslobodimo blokiranu energiju – sa lošim varenjem, ističe Snajder.

Što je manje energije blokirano lošim varenjem, to više ostaje za funkcionisanje tela i za zdravu kožu, nokte i kosu.

Ako oslobodite energiju, telo će zasijati iznutra, što će se videti i spolja, pa je nutricionistkinja osmislila recept za jednostavan frape za brže i lakše varenje.

Ova hranljiva bomba ispunjena vitaminima, mineralima i aminokiselinama može se konzumirati ujutru ili kao užina da zameni šoljicu kafe ili kesicu čipsa.

Sastojci za napitak koji će poboljšati varenje:

1 i po čaše vode
1 glavica isečene zelene salate
3 do 4 stabljike celera
20 do 30 dkg spanaća
1 oljuštena i narezana jabuka
1 oljuštena i narezana kruška
1 banana

Opciono

svež korijander (lišće i stabljika)
peršun (listovi i stabljike)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar