U trendu

Ni ne slutite šta će se desiti ako pijete sodu bikarbonu sa vodom svaki dan

Soda bikarbona je već nadaleko poznata po svojim blagotvornim dejstvima na organizam, a najčešće u službi „prve pomoći“ kod gorušice i želudačne kiseline.

Soda bikarbona ili „čista“ soda pomaže da se uravnoteži pH tela i spreče mnoge bolesti izazvane prekomernom kiselošću tela. Soda bikarbona se uvek preporučuje ispred sode koju možemo kupiti u bilo kojoj drugoj prodavnici. Razlog je taj što komercijalna soda može sadržavati štetne elemente u tragovima i druge nečistoće.
Preporučuje se za gastritis i stomačne tegobe. Odnosno, reguliše delovanje želučane kiseline, pa uzmite osminu male kašike sode bikarbone i rastvorite je u čaši vode. Pijte i to će vam pomoć

Konzumirajte na isti način u slučaju da imate urinarnu infekciju jer će vam i ona pomoći u tom problemu. Naravno, redovno idite kod lekara kako stanje ne bi postalo ozbiljno. Takođe vam može pomoći u lečenju raka jer reguliše pH vrednost i deluje protiv raka.

Pomaže i kod gljivica na noktima, nanesite malo sode i dobro isperite i osušite nokte i stopala jer se bakterije razmnožavaju u vlazi. Deluje kao antiseptik, pa je dobar za kožu jer je čist od akni. Idealna je zamena za dezodoranse koji su inače puni štetnih metala i jedan su od najvećih uzroka raka. Soda bikarbona se razblaži vodom i nanese ispod pazuha. Uzeće neprijatan miris, a neće imati štetan efekat na vas kao kancerogeni dezodorans.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar