U trendu

Nije svejedno na kom delu lica imate bubuljice: Mesto na kom su se pojavile govori mnogo o zdravlju

Naše telo govori jedinstvenim jezikom o neuravnoteženosti koja se događa u organizmu, a lice pruža mnoge informacije o tome. Svaka zona lica refleksija je pet elemenata u prirodi i čoveku – vatre, zemlje, vode, metala i drveta.

Budući da svaki element odgovara određenim organima, naše lice šalje vidljive signale koji mogu reći šta se događa u telu.

Lekari znaju da ih čitaju i tumače promene na telu, ali to možete i sami ukoliko znate šta bi trebalo da radite.

Čelo

Prema drevnoj kineskoj medicini, lice se deli na zone na kojima se može očitati delovanje pojedinih organa. Čelo se povezuje sa probavnim sistemom. Bubuljice mogu biti posledica nepravilnog rada tankog creva, ali i ishrane sa previše nezdravih masti.

Stoga se preporučuje da uravnotežite ishranu, smanjite unos masti i pijete više tečnosti. Osim na probleme sa probavom, akne na čelu mogu ukazivati na dehidraciju organizma.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i akne na tom delu mogu biti znak visokog krvnog pritiska. U tom slučaju preporučuje se da se smanji unos nezdravih masti i zamenite ih omega-3 masnim kiselinama, kao i da u ishranu uključite više povrća i voća.

Brada

Brada otkriva stanje želuca, pa akne na tom delu mogu biti posledica prekomernog unosa mlečnih proizvoda i masne hrane. Takođe, najčešće ukazuju na probleme s tankim crevom.

Desni obraz

Ova zona lica se odnosi na pluća, gornje disajne puteve i debelo crevo. Problemi s plućima i debelim crevom oslikavaju se kao problemi sa kožom u ovom predelu.

Levi obraz

Levi obraz je povezan je sa jetrom i žuči. Ispucali kapilari i crvenilo mogu da znače upalu ili postojanje toksina u jetri, a crvenilo i osip često su znak visokog krvnog pritiska.

Akne, bubuljice, svrab i suvoća kože levog obraza mogu da otkriju emocionalne probleme, kao što su bes i depresija, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар