U trendu

O ovom opakom problemu – u Srbiji se mudro ćuti

Alkoholizam kod žena predstavlja poseban socijalno-medicinski problem s obzirom na biološku ulogu koju žena ima u porodici i društvu. Tek šezdesetih godina ovog veka objavljene su prve studije o ženama alkoholičarima koje nagoveštavaju da je žena alkoholičar donekle „bolesnija“ od muškarca alkoholičara, jer je ona psihološki konfuznija i konfliktnija ličnost… (Psiholog Ivana Arsić)

  • Ima puno šljokačica. Ja lično mislim da su žene i podložnije bolestima zavisnosti u tom biološkom smislu, samo imaju mnogo jake odbrambene mehanizme, pa ređe dolazi do toga u praksi. (kami83)
  • Muškarci lakše ulaze i izlaze, žene obrnuto. Takav je slučaj i sa PAS. Postoji razlika izmedju zenskog i muskog alkoholizma. (drdoktor)
  • Isti je to đavo, bilo muško ili žensko. Porok je porok. I ne mogu ga opravdati nikako. Jeste, iz ugla majke, strašnije mi je kada žena sebi to dozvoli. Na vas smo navikli 🙂 (86bogomoljka)
  • Psihički da, ali fizički, žene mnogo slabije podnose alkohol i lakše postaju zavisnice. Zatim, 90% žena alkoholičarki se krije, tj. rade to same ili sa jednom drugaricom. Muškarci idu u kafanu, ili čak, po selima, ispred prodavnice. Takođe sam primetio da deca iz porodica u kojoj je jedan (ili) oba roditelja alkoholičari načešće postaju žestoki antialkoholičari. Meni je to i logično. (skura58)

Napišite i Vi šta mislite o ovome na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)