U trendu

OJAČAJTE IMUNI SISTEM: Dodajte samo 1 sastojak u vodu i sprečite bolesti, čudo od napitka

Svi znamo da treba obraćati posebnu pažnju na hidrataciju. Odličan način da se osvežite jeste da u vodu nacedite malo limuna ili u čašu vode dodate ceo komad ovog voća. Ne samo da ćete uživati u veoma ukusnom napitku, već ćete biti u mogućnosti da sprečite bolesti. Ojačajte imuni sistem uz pomoć ovog jednostavnog napitka, a čitajte dalje da saznate kako može doprineti vašem zdravlju.

Manja nadutost

Voda sa limunom može da bude pomoć koja vam je neophodna ako primećujete da vam je odeća uža u poslednje vreme. Nutricionistkinja Džodi Gribel kaže da voda sa limunom smanjuje nadutost jer deluje kao diuretik, odnosno sprečava zadržavanje vode.

Zdravija koža

Ne morate da trošite brdo novca na skupe kreme i tretmane kako biste imali sjajnu i zdravu kožu.

Dijetetičarka Džesika Bipen podseća da hidratacija poboljšava kvalitet kože. Ako ne hidrirate telo iznutra, džabe vam kreme i serumi, nikada nećete imati rezultate kakve priželjkujete. Kada je koža hidrirana, sprečava se nastanak bora i finih linija. Osim toga, istraživanja su pokazala da vitamin C podstiče sintezu kolagena, čineći da koža vremenom izgleda zdravije i mlađe.

Bolje varenje

Dodavanje vlakana u ishranu nije jedino što može da vam pomogne ako imate problema sa varenjem. Dijetetičarka Trista Best rekla je da konzumiranje vode sa limunom ujutru deluje laksativno, naročito ako pijete toplu vodu.

Jača imuni sistem

Ako ste često bolesni, ojačajte imuni sistem, u tome vam može pomoći voda sa limunom. Dijetetičarka Alisija Galvin rekla je da jedan limun ima oko 20 miligrama vitamina C, što je oko 20 posto preporučene dnevne doze. Dodala je da  vitamin C deluje kao antioksidant, pa je veoma koristan za imuni sistem.

Mršavljenje

Ukoliko želite da smanjite kilažu najvažnije je budete fizički aktivni i da se zdravo hranite. Međutim, voda sa limunom takođe može da bude od pomoći, ona može da ubrza mršavljenje.

„Voda može da vam pomogne da budete sitiji. Konzumiranjem vode sa limunom pre ili tokom obroka ćete uneti manje kalorija“, istakla je dijetetičarka Bipen.

Manji rizik od kamena u bubregu

Kamenje u bubrezima je češće nego što mislite, a takođe je veoma bolno. Jedno istraživanje je pokazalo da oko 8,8 posto odraslih u nekom trenutku života ima problem sa kamenjem u bubregu, a konzumiranje vode sa limunom vam može pomoći da to sprečite. Galvin poručuje da pijete vodu sa limunom ako imate određen tip kamena u bubregu. On će se rastvoriti i lakše ćete ga izbaciti iz organizma.

Pratite savete stručnjaka i ojačajte imuni sistem – pijte redovno vodu sa limunom i sprečite bolesti!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar