U trendu

Osetićete olakšanje odmah: Zaustavite curenje nosa pomoću ovih kućnih lekova

Curenje iz nosa često se javlja kada postoji prekomjerna proizvodnja sluzi koja se stvara u sinusima, kao i u nosnim prolazima. Ovo je zapravo način na koji telo ispire grip, prehladu, alergene ili bilo koje iritanse koji se možda stvaraju u vašem telu. Puno je razloga zbog kojih vam curi nos poput alergija, prehlade, nagle promene vremena, pa čak i infekcija.

Premda postoje i neki lekovi bez recepta koje možete uzimati, isprobajte i ove kućne lekove jer su sigurniji i efikasniji. Utvrđeno je da su kućni lekovi poput ovih na listi vrlo efikasni u zaustavljanju curenja nosa u kratkom roku. Najbolji deo je što se mogu koristiti nekoliko puta bez ikakvog rizika od nuspojava za razliku od lekova, piše Healtybuilderz..

Para

Jedan od načina za lečenje curenja iz nosa je korištenje pare. Ova metoda zapravo pomaže u čišćenju dodatne sluzi koja se stvara u vašim nozdrvama. Prokuvajte malo vode pa prebacite u posudu.

Prekrijte se peškirom, držite glavu iznad posude i udišite paru. To radite nekoliko minuta. Izduvajte nos nakon pare. Trebalo bi da ovo praktikujete nekoliko puta dnevno, možete dodati i malo ulja mentola ili eukaliptusa u vruću vodu jer će vam pomoći da očistite i sinuse.

Đumbir

Još jedno moguće rešenje za curenje nosa je đumbir. Ovaj začin zapravo ima neke antioksidanse koji mogu poboljšati vaš imunološki sistem. Utvrđeno je da su antivirusna i antibakterijska svojstva đumbira efikasna u otklanjanju raznih bolesti, uključujući curenje nosa.

Sve što treba da uradite je da narendate malo đumbira i dodate malo soli. Sažvaćite ga, a možete napraviti i čaj od đumbira ako želite jer ima ista svojstva.

Kurkuma

Kurkuma je takođe dobar kućni lek za curenje nosa zbog svojih protivupalnih, antivirusnih, antibakterijskih i antioksidativnih svojstava. Pomešajte pola kašičice suve kurkume u šoljicu lanenog ulja. Ovu smesu držite na vatri dok se ne zadimi.

Udahnite dim iz jedne pa iz druge nozdrve. Trebalo bi da to radite dva puta dnevno kako biste oslobodili sluz u telu.

Ulje eukaliptusa

I ulje eukaliptusa takođe može biti dobro rešenje za lečenje curenja nosa. Nakapajte nekoliko kapi ovog ulja u maramicu kako bi udisali miris i za tren ćete smanjiti curenje nosa.

Ulje eukaliptusa je najpoznatije po svojim antivirusnim i antimikrobnim svojstvima pa je dobra opcija ako patite od prehlade. Imajte na umu da ovo ulje takođe ima analgetska i protivupalna svojstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.