U trendu

Otklanja bol i stres: Ulje ove začinske biljke je hit u svetu

Za lovor se oduvek znalo da ima neverovatno lekovita svojstva. Obično ga koristimo u ishrani, tokom kuvanja, ali ova začinska biljka može da se koristi i u drugim oblicima. Naime, poslednjih godina sve je popularnije lovorovo ulje, koje ima fascinantna svojstva:

– Smanjuje bolove

– Umiruje nervni sistem

– Povećava znojenje i time izbacivanje toksina

– Podiže ukupan tonus organizma

–  Stimuliše mentalnu aktivnost

Priprema lovorovog ulja:

Isitnite 30 gr lovorovog lista i prelijte s 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenku dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mesto na dve nedelje.

S vremena na vreme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procedite ulje kroz gazu u staklenu bocu. Čuvajte ulje na prohladnom mestu.

Način korištenja:

Kada vam bude potrebno, malo ga ugrejte na vodenoj pari. Temeljito ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.

Osim lečenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u slepoočnice, bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovim uljem možete zameniti aspirin, zato što je u stanju sniziti temperaturu. Takođe, pomaže otklanjanju bol u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.