U trendu

Ova čudesna voda okrepljuje ceo organizam, a dovoljna vam je samo staklena flaša!

Solarna voda je sve popularnija u svetu, a evo čemu služi!

Sunčevi zraci i sunčeva energija i te kako mogu da budu lekoviti ako se koriste na pravi način. Indijski naučnik Hira Rata Manek, koji solarnu energiju i lečenje ovom energijom poručava već skoro 20 godina, objasnio je sve o solarnoj vodi i njenim efektima.

Ova voda može da se pije i tako se upotrebi za okrepljenje čitavog organizma, ali i da se maže na kožu i tako pomogne u borbi protiv akni, bubuljica i bora.

Da biste je pripremili, potrebna vam je staklena flaša od maksimalno dva litra, u koju ćete sipati vodu sa česme i poklopiti gazom ili malom staklenom čašom. Nikako se ne savetuje da koristite plastiku, bilo da je reč o flaši ili poklopcu, jer se smatra da ona ima toksična svojstva.

Flašu napunjenu vodom treba ostaviti na zemlji (ili betonu, pesku, kamenu, ali nikako na travi), direktno izloženu sunčevim zracima oko šet do osam sati.

Solarnu vodu treba popiti ili iskoristiti u roku od 24 sata, na sobnoj temperaturi, jer su tada efekti najbolji. Ne preporučuje se da voda ostaje tokom noći napolju, niti da je koristite duže od 24 sata – neće vam ništa škoditi, ali Manek kaže da će tako iz će isteći nakupljena solarna energija, pa neće biti nikakvog efekta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.