U trendu

Ova moćna kombinacija štiti srce i uništava viruse!

Određene namirnice se, prema savetima nutricionista, često kombinuju jedne sa drugima kako bi se iz njih izvukao maksimum dobrobiti za naš organizam. Jedna od tih popularnih kombinacija je đumbir i beli luk.

Nutricionista Lovnit Batra na svom profilu na Instagramu govorila je o zdravstvenim prednostima zajedničkog konzumiranja đumbira i belog luka, koje su mnogobrojne, prenosi vesti-online.com.

1. Beli luk i đumbir imaju hranljive sastojke koji štite srce i mogu pomoći u smanjenju nekih faktora rizika od srčanih oboljenja.

2. Ove dve namirnice zajedno sadrže moćna antiinflamatorna biljna jedinjenja koja mogu pomoći u inhibiciji proinflamatornih proteina povezanih sa hroničnom upalom.

3. Beli luk sadrži moćna jedinjenja kao što su alicin, koji uništava mnoge parazite, gljivice i viruse, i dialil sulfid, dok moćna antivirusna i antibakterijska svojstva đumbira pomažu u poboljšanju imuniteta, navodi ona.

Osim đumbira i belog luka, ova nutricionistkinja savetuje i redovno konzumiranje pirinča, za bolje zdravlje creva. Prema njenim rečima, pirinač zahvaljujući materijama koje sadrži deluje na unutrašnju sluznicu creva i želuca, olakšavajući varenje. Takođe, ona objašnjava da beli pirinač ima malo vlakana, da je blag i da je lako svarljiv, što ga čini dobrom opcijom za ljude koji imaju probleme sa varenjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.