U trendu

Ova namirnica POSPEŠUJE URINARNU infekciju, IZBEGAVAJTE je!

Ko je jednom bolovao od urinarnih infekcija zasigurno zna koliko mogu biti uporne, a lečenje nekada može da potraje mesecima. Ukoliko se ne leče na pravi način, postoji veliki rizik od oboljenja bubrega i mnogih drugih komplikacija.

Naučno je dokazano da određena grupa namirnica pogoduje razvoju infekcija u urinarnom traktu, pa ih zato treba izbegavati i svesti upotrebu na minimum, naročito ukoliko ste se već borili sa ovom vrstom infekcija.

Najčešća bakterija koja je kriva za infekciju bešike je ešerihija koli. Ove bakterije se nalaze u crevima, a vrlo lako mogu da pređu u bešiku, a nakon pražnjenja creva, i izazovu ovi neprijatno stanje.

Kao i svakom drugom živom organizmu, ešerihiji koli trebaju hranljive materije, a šećer je nešto što ove bakterije vole. Unošenjem šećera u telo, nivo kiseline u urinu postaje pogodniji za ešerihiju omogućavajući brže napredovanje infekcije.

Pored smanjenog unosa šećera, pomoćiće i određeni napici, kao što je sok od brusnice. Brusnice sadrže jedinjenje nazvano D-manoza za koje su naučnici dokazali da može sprečiti lepljenje ešerihije na zidove bešike. Ovaj sok mora biti potpuno prirodan i bez dodataka šećera.

Pored brusnice, pomoćiće i unos vode i uvinog čaja u velikim količinama, kao i izbegavanje gaziranih pića. Nezaslađeni jogurt, crni čaj i tamna čokolada će pomoći, takođe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar