U trendu

Ova tečnost će oživeti svaku ćeliju u vašem organizmu: Dovoljna je samo 1 kašika

Verovatno nikada niste znali da slana voda može lečiti. Stručnjaci uveravaju da topla voda sa morskom solju, koja se pije natašte, bukvalno može da oživi svaku ćeliju tela za 7 dana. Na kraju krajeva, voda je izvor života, ona je apsolutno prirodna za telo.

Jačanje kostiju, normalizacija šećera u krvi, ubrzanje metabolizma, poboljšanje imuniteta – samo su neke od prednosti čaše sa ovom lekovitom tečnosti.

Pročišćavanje slanom vodom

Rastvoriti 1 kašičicu grubo mlevene morske soli u čašu vrele vode. Temeljno mešajte dok se potpuno ne rastvori. Okusite: ako vam se čini da je tečnost previše koncentrovana, malo je razblažite.

Pijte slanu vodu 7 dana ujutru na prazan stomak. Zatim napravite pauzu od nedelju dana, nakon čega možete da nastavite sa vežbanjem.

Važno:

lečenje slanom vodom je kontraindikovano onima koji pate od bilo kakvih poremećaja u funkcionisanju bubrega!

Korisna svojstva slane vode

1. Voda sa morskom solju je skladište esencijalnih minerala za naše telo. Hemičari su identifikovali preko 80 elemenata. Ne idite na dijetu bez soli ako želite da vaši organi normalno funkcionišu.

2. So deluje kao prirodni antibiotik za creva. Pijenje vode sa solju ubrzava proces varenja.

3. Slana voda pomaže u prevenciji osteoporoze i krhkih kostiju.

4. Održava normalan nivo tečnosti u telu.

5. Zbog visokog sadržaja minerala važnih za nervni sistem, redovno pijenje slane vode pomoći će normalizaciji emocionalnog stanja i sprečavanju nesanice. So održava potrebni nivo serotonina i melatonina, najvažnijih antidepresiva.

6. So pomaže u otpuštanju sluzi u plućima i sinusima kod prehlade i gripa.

7. Čaša vode sa solju daje koži ravnomerni ton i svežu boju.

Predlažemo vam da probate vodu sa morskom solju; obična kuhinjska so nije pogodna u medicinske svrhe. Mnoge izvore lečenja daje nam sama priroda, piše dnevni.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.