U trendu

Ovaj čaj ima samo 5 sastojaka, a ima magično dejstvo po vaše telo

Jedan od načina na koji Tibetanci okrepljuju telo i duh jeste i ispijanje tibetanskog čaja koji smiruje, produžava životni vek, podiže imunitet i čisti telo.

Tibetanska medicina je jedan od najstarijih medicinskih sistema na svetu, a u svom lečenju oslanja se na bogatu biljnu apoteku, meditaciju, dijetetske lekove, biljne i mineralne obloge, kao i alternativne tretmane. Jedan od načina na koji Tibetanci okrepljuju telo i duh jeste i ispijanje tibetanskog čaja koji smiruje, produžava životni vek, podiže imunitet i čisti telo.

Potrebno je:

2 litra vode, 5 grama narendanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike domaćeg meda, prstohvat mlevene ljute papričice i isto toliko anisa.

Priprema:

Prokuvajte vodu pet minuta, pa je ohladite. Kad je voda ohlađena dodajte đumbir, sok od limuna, med, ljute papričice i anis.

NAPOMENA: Ovako pripremljen tibetanski čaj treba piti u gutljajima tokom celog dana ili po jednu šolju pre svakog obroka. Čaj možete piti i kad god osetite potrebu za smirenjem, ali kuvajte svež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostao od juče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar