U trendu

Ovaj čaj je izlečio i poznatog pravoslavnog duhovnika: Pio je pola litre dnevno i bolovi su nestali!

Otac Tadej, jedan od najpoznatijih pravoslavnih duhovnika, patio je od reume koja mu je zadavala nesnosne bolove u zglobovima, kao i od zakrčenja vena. Išao je kod lekara, ali za njegovo stanje nije bilo leka koji bi ga u potpunosti izlečio. Tada se okrenuo narodnoj medicini, odnosno receptu koji je pronašao u knjizi o lekovitom bilju.

„Bila neka lekarka u Beogradu, neka sestra Borka, po njenom uputstvu ja sam godinama išao u banju, zbog reume i gastritisa. Ne pomaže banja, samo malo ublažava. Lekovi isto tako. Pa mi je dodijala ta banja. Ponekad sam išao dva puta godišnje. Pa reknem da više neću ići, pa šta bude neka bude. Ali stara bolest, desna ruka mi se bila dva puta ukočila. A doktor kaže: vežbaj, čoveče, izgubićeš i drugu ruku.”

Stalno je imao bolove. Kad god podigne ruku, bolovi; nije mogao ni da se prekrsti.

“A imao sam knjigu o travama, pa pogledam, možda ima nešto. U knjizi opisuju jednog lekara u Parizu, koji je lečio jednu ženu svu reumatičnu i nepokretnu. Davao joj je da pije čaj od listova crne ribizle, i potpuno je izlečio. Ja kažem bratu, idi u rasadnik, naći ćeš negde, pa kupi koliko možeš da kupiš sadnica. I on je našao 20 sadnica i doneo.”

I čim je prolistao, on je odmah počro da pije čaj. U pola litre stavi se 10 – 20 liski, u ključalu vodu, i posle jedan ključ – dva, izmaknem.

Treba da se pije bez šećera. Jednostavno vruću vodu. On je uzimao kašičicu meda na jezik, dok ne popije pola litra čaja. I tako ujutro, uveče.

“I, vidim da mi je dobro. Sve lakše i lakše i nema bolova, nemam ništa.”

I eto, nestala reuma i gastritis, i zakrčenje vena.

“Hrana čini svoje. Mi svi volimo da jedemo do sita. Unosimo u sebe mnogo kalorija, a onda organizam prima koliko mu je potrebno, što može, što ne može ostaje i taloži se u mišićima. Potom nastaje gastritis i zakrčenje vena. I onda stradaju kao i ja, jer vole da do sita jedu.”

Otac Tadej je onda napisao da ljudi ne jedu umereno, nego se uvek se presićavaju. I nijedan lek ne deluje na ta oboljenja kao čaj od crne ribizle. Vitamin C mnogo osvežava i daje potencijal srcu, ali nije za reumu. Nju rastvara samo čaj od lista crne ribizle.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.