U trendu

Ovaj čaj je neverovatan lek protiv visokog pritiska

Visok krvni pritisak ili hipertenzija može da izazove niz ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su srčani i moždani udar, piše Lovesensa.

Pored propisane terapije za hipertenziju, pritisak možete vratiti u normalu i promenom određenih navika. Ako imate visok pritisak, smanjite unos soli i svakodnevno jedite raznovrsno voće i povrće. Međutim, jedan napitak se pokazao kao vrlo delotvoran u borbi protiv hipertenzije – čaj od kombuhe. Kombuhu nazivaju „božanska gljiva“ jer je prema legendi baš ona zaslužna za besmrtnost bogova. Hiljadama godina unazad kombuha se smatra za eliksir dugovečnosti, a predstavlja neobičan spoj bakterije i kvasca i tako stvara mnogobrojne nutritivne supstance.

Kombuha nastaje fermentacijom zelenog ili crnog čaja i na taj način postaje moćan prirodni probiotik koji čuva zdravlje creva. Devet različitih istraživanja pokazala su da probiotici imaju pozitivan uticaj i na visok krvni pritisak. Ispitanici su svaodnevno uzimali različite prirodne probiotike tokom 8 nedelja. Krajnji rezultat pokazuje da probiotici mogu da snize visok krvni pritisak. Pored kombuhe, možete konzumirati i druge prirodne probiotike poput jogurta, tempeha, miso paste i kimči kiselog kupusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar