U trendu

Ovaj ruski napitak od 2 sastojka savršeno je rešenje za nesanicu: Pravi se očas posla, a nakon njega spavaćete kao beba

Prirodni lek za nesanicu je uvek bolji izbor od lekova.

Danas, nažalost, malo ljudi mogu da se pohvale da nikada ne pate od problema sa spavanjem, jer ova pošast 21. veka spada u najčešće probleme savremenog čoveka, koja pogađa sve generacije. Nesanica predstavlja poremećaj sna i istovremeno, jedan od simptoma koji prethodi bolesti spavanja.

Simptomi nesanice su nemogućnost dužeg sklapanja kapaka i smirivanja brojnih misli po glavi, kao i neprestanog osećaja nemira kada legnete da spavate. Otežano uspavljivanje, često buđenje tokom noći, jutarnji umor i bezvoljnost, simptomi su nesanice ili insomnije koja kod osoba koje od nje pate nepovoljno utiče na kvalitet života.

Postoje mnogi lekovi za borbu protiv nesanice, ali prirodan izbor je uvek najispravniji. Naime, još od davnina se u Rusiji mešavina šećera i soli koristila kao pomoć za kontrolu hormona stresa, koji inače ima značajan učinak na ometanje ciklusa spavanja i buđenja.

– Mešavina soli i šećera je jednostavno nezaobilazan lek u slučaju prenaprezanja i stresa. Nesanica, koja se obično javlja između 2 i 4 sata ujutru zbog viška adrenalina, može se prevazići stavljanjem soli i šećera pod jezik. Ovo je često najefikasnije rešenje – napisao je u jednom svom istraživanju naučnik Met Stoun, navodi Magazin Novosti.

Pomešajte u jednoj teglici 1 kašičicu soli, 5 kašičica smeđeg šećera i 1 kašiku nerafinisanog šećera od trske. Ako vam je ukus previše slan, možete povećati količinu šećera. Granule šećera od trske su veće, pa imaju tendenciju da se odvajaju sve vreme. Međutim, pokušajte da ih ravnomerno rasporedite. Pre spavanja, ili uveče kada se probudite, stavite malu količinu smeše pod jezik. Sačekajte dok se potpuno ne rastvori u ustima. Ostatak možete da sačuvate i uzimate po potrebi.

Ukus ovog domaćeg leka vam neće biti najprijatniji. Međutim, njegova korisna svojstva i efikasnost vrede malo muke. Ova kombinacija jača imunitet, čini da glavobolja nestane i podiže nivo energije na viši nivo. Ima anti-stres efekat i povećava nivo serotonina i elektrolita.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar