U trendu

Ovo nikada ne bi trebalo da krijete od svog doktora

Ako niste potpuno iskreni, lekari ne mogu u potpunosti da odrede ispravnu dijagnozu i najbolji način lečenja. Stoga je važno da ne prećutite simptome koje imate.

Problemi s bešikom

Teškoće kod mokrenja i bolovi u stomaku mogu ukazivati i na ozbiljne bolesti kao što su infekcije bubrega i tumori. Ako znaju sve simptome lekari mogu da pronađu rešenje za ove probleme, piše Eatthis.com.

Seksualno i reproduktivno zdravlje

Seksualno i reproduktivno zdravlje ključno je za zdravlje celog organizma i kvalitet života. Erektilna disfunkcija, infekcije, bol tokom i posle seksa i bolne menstruacije neki su od problema reproduktivnog zdravlja pa je važno o tome razgovarati s lekarom.

Količina i kvalitet ishrane

Mnogo zdravstvenih problema povezano je s nezdravom hranom, rigoroznim dijetama i nedostatkom vitamina, minerala i proteina. Uvid u način ishrane omogućuje lekaru da pronađu uzrok bolesti i odrede najbolji način lečenja.

Lekovi

Lekari moraju da znaju i koje lekove koristite, ako imate neke nuspojave ili ih ne pete redovno. To su sve ključne informacije koje mogu pomoći u otkrivanju problema.

Suplementi

Suplementi se često koriste u mnoge svrhe od mršavljenja, poboljšanja seksualne funkcije do boljeg mentalnog zdravlja. Ali, mogu izazvati ozbiljne nuspojave pa je važno reći lekarima šta konzumirate.

Način života

Navike spavanja i vežbanja, konzumiranje alkohola, pušenje i psihičko stanje takođe su važne informacije za otkrivanje uzroka i određivanje dijagnoze, prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar