U trendu

Ovu biljku čupate kao korov i bacate, a ne znate da je najbolji lek za pluća

Poljska preslica je narodni lek za upalu pluća i druge plućne bolesti. Njegovo ime verovatno potiče od mesta gde se najčešće nalazio – naime, neobrađenih njiva u poljoprivrednim krajevima. Preslica je jedno od najboljih sredstava za lečenje pluća, kako kod hroničnog bronhitisa, tako i kod plućnih krvarenja, pa čak i kod plućne tuberkuloze.

Prema najnovijim rezultatima istraživanja, i najteža plućna krvarenja mogu se ublažiti redovnim konzumiranjem čaja od preslice. Uz pomoć tzv „terapija silicijumskom kiselinom“ leči tuberkulozne procese u plućima, ako se iz ove biljke trajno uzima silicijumska kiselina mesecima ili čak cele godine.

Teško obolelo i već rezistentno plućno tkivo neće biti samo ojačano dodatkom silicijumske kiseline iz preslice, već će delovi pluća zarasti, tzv. kaverna. Pored ovoga, uskoro će se pojaviti i drugi pokazatelji izlečenja: najčešće bez apetita, oslabljen pacijent sa temperaturom koja stalno pada i raste, posle terapije hrenom povratiće apetit. Fizička snaga i težina takvog bolesnika će ojačati i povećati, a karakteristično noćno znojenje i stalno povišena temperatura će prestati.

Terapija

Preslica se može piti i preventivno, kao čaj, ali kod pripreme čaja leči plućne bolesti, a pre svega za lečenje plućne tuberkuloze, količina preslice u terapiji mora biti povećana.

Za jednu šolju čaja uzimaju se 3 kašičice. Po završetku ove čajne kure možete nastaviti da pijete čaj pripremljen na uobičajen način (sa jednom kašikom preslice) i uz dodatak meda još 3-4 nedelje.

Krvarenje

Ova biljka takođe pomaže kod krvarenja u stomaku. Dnevno se pije 4 šoljice čaja, ali ovu količinu treba uzimati po supenu kašiku, a ne piti. Sve 4 šoljice spremaju se odjednom ujutru, a čaj se uzima ohlađen, mlak, tokom dana po supenu kašiku, piše Jutarnji.hr.

VAŽNO:

Nažalost, često se čita da u slučaju krvarenja iz pluća ili želuca čaj od preslice treba piti hladan kao led, što je potpuno pogrešno. Veoma efikasan je svež sok od preslice, ali se pije na kašičicu i malo razblaži vodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar