U trendu

Ovu hranu mnogi jedu na prazan stomak, a stručnjaci smatraju da to nije dobro za srce

Doručak je najvažniji obrok dana, ali obratite pažnju koju hranu konzumirate na prazan stomak. Ovim obrokom započinjete dan i on vam daje snagu da izdržite svoje svakodnevne obaveze. Zato pazite šta unosite u svoje telo kada ustanete.

Ove namirnice ne bi trebalo da budu na vašem tanjiru kada ustanete iz kreveta ujutru.

Citrusi

Narandža, grejpfrut i limun nadaleko su poznati po svojim hranljivim i zdravim supstancama, ali i po obilju vitamina C. Ipak, nisu dobar izbor za doručak zbog kiseline koju sadrže, koja može izazvati žgaravicu i povećati šanse za gastritis.

Začinjena hrana

Može iritirati vaš probavni sistem i izazvati žgaravicu.

Banana

Ako ujutru prvo pojedete bananu, povećaćete nivo magnezijuma u ​​krvi, što kasnije dovodi do srčanih problema. Može biti zdrava užina, ali treba je izbegavati na prazan stomak.

Gazirana pića

Osim ako se ne radi o sveže napravljenom smutiju ili soku, ne postoji ništa što bi moglo da zameni vodu, a gazirana pića svakako treba izbegavati. Ne samo za doručak i ručak, već uopšte. Ova pića će samo usporiti vaš metabolizam i bićete naduti tokom dana.

Zeleno povrće

Savršen je izbor za salatu uz ručak, ali ne i za doručak. Zeleno povrće ima puno aminokiselina koje mogu izazvati žgaravicu i nadimanje. Ako osetite bol u stomaku, uravnotežite unos zelenog povrća jer će vam ono iritirati stomak samo ako ga jedete na prazan stomak.

Paradajz

Može se svrstati u istu grupu sa zelenim povrćem i konzumira se samo za ručak jer inače izaziva žgaravicu.

Kruška

Još jedno veoma zdravo voće koje nije dobar izbor za doručak. Zbog obilja sirovih vlakana može oštetiti sluzokožu i izazvati čudan osećaj u stomaku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.