U trendu

Pila je 7 dana vodu iz tegle sa krastavcima: Rešila je ozbiljan problem, ovo je njeno iskustvo

Konzumiranje vode u kojoj su se kiselili krastavci sigurno vam ne zvuči primamljivo, ali postoji razlog zašto sportisti često konzumiraju ovu vodu koja nakon vežbanja pomaže u ublažavanju grčeva

Novinarka Ileana Pol Brone odlučila je da pokuša da pije ovu vodu sedam dana i da sama proveri da li je zaista blagotvorna. Navodne prednosti vode od kiselih krastavaca je to što ublažava grčeve u mišićima, a zahvaljujući natrijumu i kalijumu, nadoknađuje izgubljene elektrolite. Dakle, stručnjaci kažu da je voda od kiselih krastavaca bolji izbor za hidrataciju nakon vežbanja od kupovnih napitaka koji uz to imaju i šećer.

Pored toga, voda od kiselih krastavaca puna je i antioksidanasa, a budući da je fermentisana, odlična je i za sistem za varenje. Pored toga, ova voda možda pože da pomogne i u regulisanju nivoa šećera u krvi. Studija objavljena u časopisu Journal of Diabetes Research pokazala je da je sirće konzumirano pre obroka pomoglo u regulaciji nivoa šećera u krvi nakon obroka kod osoba s dijabetesom tipa 2, pa bi isto moglo da važi i za ovu vodu. Zbog svega toga je ova novinarka rešila da na nedelju dana da šansu ovoj vodi, a evo rezultata:

1. dan

“Volim kisele krastavce, ali neću da lažem, pomalo mi je gadna ideja da pijem vodu od kiselih krastavaca. Iskreno, morala sam da skupim hrabrost da je popijem”, navodi Ileana. Kaže i da se se prijatno iznenadila kad je shvatila da uopštee nije lošeg ukusa, samo je intenzivnog i slanog. Iako u vodi od kiselih krastavaca ima puno sirćeta, nije bilo toliko kiselo.

2. dan

”Drugog dana sam imala grčeve zbog menstruacije pa sam se nadala da će voda od kiselih krastavaca pomoći, budući da je poznato da ublažava grčeve u mišićima. Do kraja dana grčevi su nestali, a jesu li prošli sami od sebe ili zbog vode od kiselih krastavaca, nisam sigurna. U svakom slučaju, više ih nije bilo”, priča Ileana.

3. dan

Ileana je sad već bez problema pila vodu od kiselih krastavaca. Nakon posla je otišla na trening i očekivala je grčeve u mišićima koji joj se gotovo uvek događaju.

“Trening je bio posebno težak pa sam bila sigurna da ću i sutradan osećati bolove”, napominje Ileana.

4. dan

“Četvrtog dana sam bila gotovo sigurna da ću imati grčeve u mišićima od treninga , ali nisam”, ističe Ileana. Prijatno se iznenadila jer je ništa nije bolelo, ali zaboravila je da popije vodu od kiselih krastavaca u uobičajeno vrijeme pa je popila kasnije.

5. dan

“Obično me drugi dan nakon vežbanja telo najviše boli, ali još uvek nisam osećala grčeve, ne znam jesam li ušla u formu ili je voda od kiselih krastavaca učinila svoje. Ali, svakako mi je odgovaralo”, rekla je Ileana.

6. dan

Dosadašnje dane testiranje je sprovodila na poslu, a šesti dan je prvi put popila vodu od kiselih krastavaca kod kuće.

“Moj dečko, koji mrzi kisele krastavce, imao je izraz gađenja. Ali, kada sam pokušala da ga poljubim, nije pobegao, što me navodi na verovanje u blagotvorne učinke vode od kiselih krastavaca na dah”,  istaknula je.

7. dan

Iako sam uživala u eksperimentu, bilo mi je drago što se približava kraju jer sam napokon mogla da jedem kisele krastavce kao normalna osoba. Dakle, ako imate problema sa grčevima i to vam stvara veliki problem, samo probajte ovu blagotvornu tečnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar