U trendu

Pilula za jednu od najsmrtonosnijih alergija

Prema istraživanjima, oko 250 miliona ljudi širom sveta ima alergiju na neki od artikala za ishranu.

Alergija na kikiriki smatra se jednom od najprisutnijih i najsmrtonosnijih alergija, a njena učestalost je u porastu i širi se mnogo brže od drugih alergija.

Pre nekoliko godina pojavila se pilula za lečenje alergije na kikiriki, a novo istraživanje donosi podatke o njenoj efikasnosti od početka primene pa do danas.

Pokazalo se da je pilula dobra za lečenje alergije na kikiriki. Prema zvaničnim podacima, 70% korisnika pilule može da jede kikiriki bez alergijskih reakcija. Prema podacima istraživanja, polovina korisnika pilula su deca koja redovno jedu kikiriki, dok su druga polovina odrasle osobe sa povremenom konsumacijom kikirikija.

Značaj pilule mnogo je važniji za decu jer bi uskraćivanje ove namirnice za njih bilo razočaravajuće, a alergijske reakcije na kikiriki opasnije.

Perspektive

Postignuti su zapaženi rezultati u lečenju alerije na kikiriki, što ima višestruki pozitivan značaj za čovečanstvo. Pilulom protiv alergije na kikirike stvara se takođe na neki način osnovna ili polazna tačka za lečenje alergije na druge prehrambene namirnice za koje još uvek ne postoje ovakvi lekovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.