U trendu

Pola Srbije se bori sa alergijama: Ovaj vitamin je SPAS, ali i 1 upozorenje…

Zajedno sa prolećem, počela je i sezona alergija koja je uveliko u toku. Doktorka Ivana Stefanović iz Gradskog zavoda za hitnu pomoć rekla je na koji način se one mogu suzbiti, ali je i upozorila na jednu stvar.

Doktorka je otkrila koje drveće izaziva najviše problema, kao i koji vitamin bi trebalo da uzimaju svi koji su alergični. “Već je počelo da cveta visoko drveće i sada imaju najviše problema oni koji su alergični na brezu i njen polen. Možete sebi da pomognete uzimanjem vitamina C u većoj dozi nego inače, jer on i do 50 odsto smanjuje neke od simptoma alergija i stabilizuje mastocite i histamin, koji nam pravi sve probleme kada smo alergični“, rekla je doktorka.

“Ali vitamin C uzimajte samo u konsultaciji sa svojim izabranim lekarom, jer je moguće da vam je potrebno da vam da vitamin venski u Domu zdravlja. Najbolje je konsultovati se pre uzimanja jer vitamin C može da napravi problem ako pijete neke druge lekove. On sam po sebi nije toksičan, ali da ne biste rizikovali, posavetujte se sa lekarom“, rekla je doktorka.

(Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)