U trendu

Pomaže već posle prvog nanošenja: Spasonosni ruski melem za zglobove i kosti

Svima su poznati bolni osećaji u zglobovima. Obično bol osećamo u kolenima, ramenima, laktovima. Osećamo se slomljeno. Posle četrdesete verujemo da je to propratna pojava starenja. A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina?

I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma…

Čak i ako nisu i pitanju česti bolovi, možda primećujete da ne možete tako lako da savijete ili ispravite kolena. Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju.

Kod bolnih zglobova i kolena pomaže mast po starom ruskom receptu, pripremljena od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji ima svaka domaćica, piše zdravljeipriroda.com.

Oni koju su ga probali tvrde da je zaista delotvoran i da pomaže već posle prvog nanošenja.

Sastojci:

– med
– senf (najbolje je ljuti)
– so
– soda bikarbona

Od svega po 1 supena kašika.

Sve temeljno promešajte da dobijete homogenu smesu. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Primena:

Bolno mesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Najbolje je ovo raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osetiti već posle prve procedure. Posle ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Senf je ukusan začin koji se pravi od lekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe.

Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i slepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar