Popijte ovo i recite zbogom urinarnim infekcijama!

Čak je i lekari u terapiji preporučuju u kombinaciji sa antibioticima, radi lakšeg eliminisanja urinarnih infekcija…

Biljka uva leči upalu mokraćnih puteva i bubrega izazvanih različitim bakterijama, a posebno veoma upornom ešerihijom koli. Čak je i lekari u terapiji preporučuju u kombinaciji sa antibioticima, radi lakšeg eliminisanja urinarnih infekcija. Smatra se da je delotvorna i u lečenju povećane prostate, ali i dijabetesa i dijareje.

Zbog dokazane lekovitosti uvin čaj je više od 150 godina upisan u sve farmakopeje sveta. Osim što otklanja gotovo sve infekcije urinarnog trakta, pokazao se izuzetnim u eliminisanju peska i kamena iz bubrega, pri čemu najbolje rezultate postiže kao čajna mešavina.

Čajna mešavina sadrži po 50 g listova uve i breze, i isto toliko rizoma biljke pirevine. Čaj se spravlja tako što se kašika mešavine prelije šoljom vode i kuva poklopljena tri do pet minuta na najnižoj temperaturi, jer ne sme da vri. Nakon kuvanja treba da odstoji dva do tri sata. Pije se proceđen.

Uvin čaj se pije triput dnevno, ne duže od dve nedelje u kontinuitetu. Konzumira se svež i bez šećera, meda ili zaslađivača, jer mogu da umanje njegovu delotvornost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.