U trendu

Potopila je stopala na 15 minuta u sirće: Rezultat je bio zapanjujuć

Neće vam biti potrebno da kupujete skupe proizvode. Naći ćete sve što vam je potrebno u vašoj kuhinji. Ispostavilo se da sirće savršeno podržava, između ostalog, lečenje atletskog stopala. Pogledajte koje su druge prednosti namakanja nogu u njemu.

Sirće ima antifungalni efekat. Istraživanja pokazuju da je u stanju da uspori rast određenih vrsta patogena koji izazivaju atletsko stopalo.

Najbolje je da sirće razblažite vodom u odnosu 1: 2. U ovu mešavinu možemo dodati i naše omiljeno eterično ulje. Ovo će nam omogućiti ne samo da se opustimo, već i da se oslobodimo neprijatnog mirisa sirćeta.

Zašto je dobro potopiti noge u sirće?

Atletsko stopalo

Kao što smo već pomenuli, ovaj neupadljiv proizvod je u stanju da zaustavi razvoj gljivica stopala i noktiju . Kako izgleda ovaj tretman? Sve što treba da uradite je da potopite stopala u vodu sa sirćetom 10-15 minuta svakog dana. Ponavljajte ovaj tretman dok sve promene na koži ne nestanu. Ovo može potrajati do mesec dana. Ako simptomi ne nestanu prebrzo, možete bezbedno pokušati da produžite vreme namakanja stopala u vodi sa sirćetom.

Važno: Ako nakon takvih tretmana koža na stopalima postane mnogo suva i počne da puca, smanjite potapanje nogu na nekoliko puta nedeljno.

Zapamtite, međutim, da ne postoje određene studije koje pokazuju da je sirće 100 posto. efikasan kada je u pitanju lečenje lišajeva. Postoje vrste ove bolesti za koje ovaj proizvod neće raditi. Ipak, vredi pokušati. Međutim, ako simptomi potraju ili se lezije na koži počnu širiti, možda ćete želeti da posetite dermatologa.

Pomaže kod lošeg mirisa stopala

Sirće ima i dezinfekciono dejstvo. Ovo je veoma važna karakteristika. Zahvaljujući njemu, uspeli ste da se rešite  nekih bakterija koje čine da vaša stopala neprijatno mirišu. Ako se borite sa takvim problemom, koristite tretman sirćetom. Ne zaboravite da prethodno dobro operete noge sapunom i vodom. Zatim ih potopite u sirće nekoliko minuta.

Zapamtite, međutim, da ovaj metod neće u potpunosti ukloniti vaš problem. To je zato što se morate sveobuhvatno boriti sa neprijatnim mirisom stopala. Na primer, potrebno je promeniti cipele od kože ili platna. Ovo omogućava vašim stopalima da dišu. Važan element borbe protiv neprijatnog mirisa nogu je i nošenje odgovarajućih čarapa . Takođe bi trebalo da budu napravljene od materijala koji omogućavaju stopalima da dišu. U idealnom slučaju, trebalo bi da bude vuna ili pamuk. Međutim, kada smo kod kuće, trebalo bi da se potpuno odreknemo čarapa i cipela. Najbolje je da idemo bosi.

Ko ne bi trebalo da namače noge u sirćetu?

Ako na vašim stopalima postoje otvorene rane, ni u kom slučaju ne stavljajte stopala u sirće. Ovo može izazvati iritaciju i upalu koja je opasna po vaše zdravlje. Ljudi sa dijabetesom takođe treba da odustanu od ove vrste lečenja. Ako razviju bilo kakve probleme sa stopalima, moraju da posete specijaliste umesto da pokušavaju kućne lekove, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.