U trendu

Preporodiće vaš organizam: Čudotvorna smesa čisti ga od svih otrova

Redovnom konzumacijom slane vode pre prvog obroka u danu trajno se čisti organizam od štetnih materija koje unosimo kroz ishranu

Čaša slane vode doprinosi uravnoteženju nivoa šećera u krvi, ali i dugoročno snižavanje povišenog šećera u krvi. Takođe, unošenje kalijumove soli u organizam doprinosi osnaživanju kostiju, regulaciji metabolizma i problema sa probavom. Dalje, konzumiranje slane vode hidrira telo i vraća koži elastičnost i hidrataciju, jača imunitet i hormonski sistem, ublažava nesanicu i povoljno utiče na proširene vene.

Lekari i naučnici potvrdili su da jednaki gutljaji tople slane vode pomažu telu da se ono regeneriše…

Osim toga, nutricionistička vrednost ovog toplog napitka je ogromna. Napitak je bogat mineralima, koje telo brzo prepoznaje i veže za sebe. Pozitivni joni soli vezuju uz negativne jone molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju telo apsorbuje na pravi način. Voda tako više nije čista voda, a so nije samo so, koja negativno utiče na zadržavanje vode u organizmu. Kombinacija tople vode začinjene sa soli je melem za zdravlje.

Kako se priprema napitak?
Napitak se priprema tako što se u čašu mlake vode sipa jedna kašičica soli i nakon iscrpnog mešanja, pije u jednakim gutljajima. Ukoliko je ovaj ukus teško prihvatljiv, so možete sipati u razne kapsule za lekove i popiti je uz čašu toplije vode. za pripremu napitka preporučuje se himalajska ili cvet od soli.

Lekari i naučnici potvrdili su da jednaki gutljaji tople slane vode pomažu telu da se ono regeneriše.

U himalajskoj soli nalaze se 84 elementa iz periodnog sistema, koji su u takvom odnosu koji je najsličniji prisustvu ovih elemenata u čovekom organizmu

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene tople vode svakoga jutra, dok je zapad tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovekovo telo. Zapravo, kada se topla voda začini himalajskom ili cvetom od soli, njen učinak je zdravstveno dokazano – garantovan.

U himalajskoj soli nalaze se 84 elementa iz periodnog sistema, koji su u takvom odnosu koji je najsličniji prisustvu ovih elemenata u čovekom organizmu. Posebno je značajna zbog veliko količine gvožđa, natrijuma, magnezijuma i kalijuma.

Ona se preporučuje za lečenje problema sa aknama, reumom, bolovima u stopalima, hroničnog umora, depresije, slabog imuniteta i još raznim drugim bolesnicima.

Sa druge strane, cvet od soli je specifična vrsta soli, koja ima mnogo veću količinu vlage od obične soli, tako da se kristali drže zajedno u obliku pahuljice. Obzirom da je nerafinisana, ova vrsta natrijum-hlorida ima i drugih minerala, kao što kalcijum i magnezijum hlorida, koji joj daju složeniji ukus. Ove komponente čine cvet od soli ukus čak slanijim od soli, i daju joj ukus koji se opisuje kao “ukus mora”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.