U trendu

Prirodni antidepresivi: Tri moćne biljke koje vraćaju dobro raspoloženje

Priroda nudi preparate za sve, pa tako i za prve simptome depresije ili za one dane kada nam je teško, kada smo loše raspoloženi ili nam ništa ne ide.

Donosimo vam tri moćne biljke iz prirode koje će učiniti da se dobro osećamo i da poboljšamo naše raspoloženje.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba utiče vrlo pozitivno na nervni sistem. Osobe koje su imale problem sa protokom krvi u mozgu, nakon redovne upotrebe ove biljke su imale sjajne rezultate.

Ginkgo biloba je najbolja biljka za ličenje depresije koja je nastala uslijed starenja moždanih ćelija. Takođe je mogu koristiti i mlađe osobe, jer pozitivno utiče na nervni sistem i podstiče bolje raspoloženje.

Žuti jasmin

Sam miris jasmina ima vrlo blagotvorno delovanje na nervni sistem. Pospešuje dobar san i dobro raspoloženje, zatim osećaj sreće i mira. On je jedan od najjačih prirodnih antidepresiva.

Možete ga koristiti u vidu ulja, ili možete staviti osušenu biljku u sobi i redovno mirisati. Ukoliko imate svežu, to je najbolji način da za kratko vreme podignete raspoloženje.

Lavanda

Još jedan prirodni antidepresiv je lavanda, koja deluje na nervni sistem tako što relaksira, a samim tim se telo oslobađa osećaj tuge i svih stanja depresije. Podstiče normalan san i dobro raspoloženje, a preporučujemo da koristite ulje lavande.

Osim toga, njen miris takođe ima pozitivan učinak, a možete praviti i čaj od sušene lavande, piše Magazin Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar