U trendu

Prirodni lek UBIJA helikobakteriju!

Jedina je bakterija koja može preživeti u izrazito kiselom želudačnom sadržaju, sa vrlo malo kiseonika

Heliko bakterija je veoma sitna, u obliku zareza, vrlo pokretana spiralna bakterija koja je nađena na sluznici želuca.

Jedina je bakterija koja može preživeti u izrazito kiselom želudačnom sadržaju, sa vrlo malo kiseonika, pri temperaturi od 37 stepeni Celzijusovih.Osim na želudačanoj sluznici, otkriven je i na ranicama na sluznici usne šupljine, u zubnim naslagama, u pljuvački, a dokazan je i u stolici.

Pored savremene medicine, u lečenju ove bakterije mogu nam pomoći i prirodni lekovi koji nam daju odličan rezultat.

Seme lana

Preliti 1 kašiku lanenog semena sa 200 mililitara ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 2 do 3 sata. Procediti i uzimati po 1 supenu kašiku pre svakog obroka. Tako dobijena sluz ima pozitivan uticaj na želudac, jer obavija zidove zeluca i umanjuje bol.

Sok od krompira

Za njegovu pripremu uzeti 3 krompira i iscediti sok iz njih. Ako imate sokovnik, neće biti problem. Ako nemate, morate se potruditi. Dobijeni sok se konzumira po pola čaše pre obroka. Deluje umirajuće za želudac i smanjuje bol.

Biljka čuvarkuća

Ovo je biljka koja se često može videti u našim krajevima, a pored toga što je vrlo otporna, takođe je izuzetno zdrava za čitav digestivni trakt. Osim što poboljšava varenje, čuvarkuća ublažava i simptome infekcije u crevima izazvane aktivnošću heliko bakterije nalik bolovima u predelu abdomena.

Samleti 300 grama listića biljke i pomešati sa dve kašike kvalitetnog meda. Svako jutro uzeti po jednu kašiku pre doručka.

Sok od kupusa

Iscediti sok iz manje glavice kupusa. Konzumirati po pola čaše sat vremena pre obroka. Sok od kupusa je  pogodan za obnavljanje tkiva. U oba slučaja, i kod povišene ili snižene kiselosti  napravite smesu, koja odlično štiti želudac i umanjuje bolove. Uzmite po 1 kašiku meda, maslaca, kakao praha, pasjakovine, ulja i 1 jaje. Sve dobro promešajte. Uzimati po 1 kašiku pre jela, 3 puta dnevno. Čuvati smesu u frižideru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.