U trendu

Prirodni lek za kurije oko: Nestaje za par dana uz pomoć ove biljke

Svako ko ima kurje oko, zna koliko je hod sa ovom izraslinom na stopalama težak. Svaki korak često pojačava bolnu reakciju.

Kurje oko je očvrsli deo kože na stopalima koji nastaje kao posledica pojačanog trenja i pritiska na ovaj deo noge. Izuzetno je bolna pojava, a bol može da se ublaži prirodnim putem, biljkom koja se nalazi u mnogim kućama na Balkanu. U pitanju je čuvarkuća.

A sve što treba da uradite, kako biste pomogli sebi je sledeće: uzmite listić čuvarkuće i skinite njegovu kožicu. Stavite list na kurje oko i to njegovu očišćenu stranu. Preko biljke stavite flaster i ostavite da odstoji ceo dan, uveče na stopalo stavite novi list i novi flaster.

Isti postupak treba ponavljati tri do četiri dana. Nakon tog perioda bol se značajno smanjuje, a u pojedinim slučajevima dešava se i da kurje oko potpuno nestane sa noge. Nekim osobama je pomoglo i za dva dana, prenosi Novi.ba.

Ova metoda je i veoma pristupačna budući da se čuvarkuća može lako nabaviti. To što je prirodno sredstvo jeste njegov veliki plus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.