U trendu

Pročišćavaju krv i sprečaju pojavu kamenja: Ove 3 namirnice su čudo za BUBREGE

Namirnice koje čiste bubrege od toksina i pomažu rad ovih organa.

Bubrezi su vitalni organi koji su odgovorni za prečišćavanje krvi, njenu hemijsku ravnotežu i proizvodnju hormona. Da li će pravilno funkcionisati, u velikoj meri zavisi od životnog stila svake osobe, a ishrana igra veoma važnu ulogu.
Isto tako, pojedine neke nezdrave navike mogu da dovedu do otkazivanja bubrega, stanja u kojem ovi organi prestaju da rade i nisu u stanju da uklone otpad i višak vode iz krvi ili da održe ravnotežu hemijsih elemenata u krvi.

Akutni ili teški oblik nastupa iznenada i za njega postoji terapija, dok se hronični oblik razvija godinama i može da bude uzrokovan visokim krvnim pritiskom ili dijabetesom. Dakle, faktori rizika za razvoj bolesti bubrega, prema Španskom nacionalnom institutu za dijabetes, digestivne i bubrežne bolesti, jesu hipertenzija, dijabetes, bolesti srca i porodična anamneza otkazivanja bubrega.

Da bi bubrezi dobro „obavljali svoj posao“, veoma je važna ishrana. Lubenica se smatra najboljim voćem za zdravlje ovih organa, jer je u velikoj meri sastavljena od vode što pomaže protiv tegoba urinarnog trakta. Odlična je u izbacivanju toksina, ima diuretička svojstva i bogata je antioksidansima.

Borovnice takođe imaju antioksidativna, antiinflamatorna i antibakterijska svojstva, pa pomažu u čišćenju bubrega i bešike. Korisne su kod problema sa kamenom u bubregu i infekcija urinarnog trakta.

Jagode sadrže antioksidante, a kada se često konzumiraju idealne su za detoksikaciju, čišćenje i detoksikaciju bubrega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar