U trendu

Prvi simptomi kancera: Obratite pažnju na ovaj deo tela, na njemu se znaci najpre pojavljuju

Ruke su jedan od najčešće korišćenih delova tela. Rukujemo se, podižemo i spuštamo stvari, prljamo ih. Većina nas ne vodi dovoljno računa o njima. Pogledajte svoje ruke i proverite da li se mogu pročitati mogući znaci raka.

Suve pukotine na rukama

Iako je sasvim normalno da se ruke osuše usled stalne upotrebe balzama i sapuna, ponekad ova suva koža može da odoli čak i upotrebi krema i losiona. U tom slučaju, trebalo bi da posetite doktora. Suva koža nadlaktica i područja koja su izgubila boju mogu ukazivati na ozbiljniji problem.

Otekle ruke

Rak je poznat po tome što pravi promene u celom telu, pa ako primetite bilo šta čudno, trebalo bi da se odmah obratite lekaru. Ako vam ruke oteknu, odmah potražite stručnu pomoć.

Bol u rukama

Ako osećate bol u rukama bez razloga, to može biti jedan od simptoma raka. Rak izaziva bol u različitim organima, uključujući ruke. Rak na sasvim drugom delu tela može se manifestovati kroz bol u rukama.

Drugi simptomi raka

Ruke su samo jedan od mogućih simptoma. Nagli gubitak težine, promuklost, stalni umor, iritantan i uporan kašalj takođe mogu biti znaci raka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar