U trendu

San vam nikako ne pada na oči? Uz ovaj jednostavan trik zaspaćete za dva minuta

Umorni ste i jedva čekate da legnete u krevet i zaspite, ali čim položite glavu na jastuk, preplavljuju vas brojne misli i san vam jednostavno ne pada na oči. Zatim započinjete večernju rutinu valjanja po krevetu, nadajući se da ćete pronaći položaj koji će vam pomoći da brzo zaspite.

Ovaj scenario je mnogima dobro poznat, a zahvaljujući ovom jednostavnom triku, za samo nekoliko minuta možete „prevariti“ mozak i tako rešiti neprijatan problem zbog kojeg se budimo umorni i mrzovoljni.

Šta treba da uradite?

  • Lezite u omiljeni položaj, duboko udahnite i izdahnite i počnite da razmišljate.
  • Zamislite enterijer svog doma u periodu svog života kada ste bili dete.
  • Prošetajte po prostorijama i razgledajte sobe. Zapamtite i najsitnije detalje kao što su nameštaj, slike na zidu, stolnjak na stolu, šolja iz koje ste pili…
  • Taman kada se udubite u scenario, san će vas savladati i zaspati ćete kao beba.

Zašto ovo deluje?

Svaki minut tokom kojeg razmišljate o pozitivnim trenucima tokom kojih ste fokusirani na detalje usađene duboko u mozgu zapravo je minut manje utrošen na razmišljanje o obavezama i problemima koje donosi svakodnevni život. Pozitivne misli imaju umirujući i opuštajući efekat.

Savet:

Kada iscrpite teme iz detinjstva, pređite na neka druga lepa sećanja kao što su putovanja, proslave i topli porodični trenuci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar