U trendu

Sipajte jedan sastojak u vodu i prokuvajte: Ovaj napitak najbolje čisti jetru od toksina

Jetra je najodgovorniji organ za detoksikaciju organizma, zbog toga je važno da samu jetru redovno „čistite“ od toksina. Zdrava jetra je neophodna za funkcionisanje imunog sistema i celog organizma. Jedna namirnica je ključna za čišćenje jetre i održanje njego zdravlja – ovas.

Istraživanja pokazuju da ovas poboljšava metabolizam, povoljno utiče na probavu, smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi, što pomaže u smanjenju opterećenja jetre. Korišćenje ovsa u cilju detoksikacije jetre nežno čisti ovaj organ, poboljšava funkcionisanje i pomaže da se brže oporavi. Kako biste iskoristili blagotvorno dejstvo ove namirnice, važno je da znate pravilno da skuvate ovas.

Postoji mnogo različitih recepata za napitke, kaše i jela od ovsa, a mi vam donosimo dva koja se koriste za čišćenje jetre.

1. recept: 100 g dobro opranog ovsa (sa ljuskom) stavite u šerpu i prelijte sa 1 litrom vode. Stavite na šporet i sačekajte da voda proključa. Nakon toga, potrebno je da vatra bude smanjena i da voda ključa 20 minuta. Skinite sa vatre, zatvorite posudu poklopcem i ostavite da se ohladi, pa dobijenu tečnost procedite. Konzumirajte oko 200 ml tečnosti oko 3 do 4 puta dnevno. Ovaj tretman detoksikacije možete koristiti mesec dana.

2. recept: Stavite 2 šolje ovsa u termos i prelijte 1 litar ključale vode. Proizvod treba da stoji u termosu 12 sati, nakon čega se mora filtrirati. Uzimajte 150 ml 3 puta dnevno pre obroka (po želji možete dodati malo meda ili šećera u piće).

Bez obzira koji recept izaberete, važno je koristiti visokokvalitetan i organski ovas. Ljudi koji imaju problema sa gastrointestinalnim traktom ili bubrezima treba da se konsultuju sa lekarom prije nego što počnu da primenjuju detoks sa ovom namirnicom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar