Slavna glumica decenijama bolovala od ozbiljne bolesti, a toga nije bila ni svesna (foto)

Dženifer Aniston u svakoj ulozi na malom ekranu ili filmskom platnu uvek izgleda savršeno, ali je godinama unazad uspešno prikrivala ozbiljno oboljenje oka. U pitanju je hronični sindrom suvog oka, koji je glumici zadavao probleme decenijama, pre nego što joj je bolest uopšte dijanostifikovana.

– Nikada nisam znala u čemu je pravi problem, znam samo da mi je veoma smetalo – rekla je zvezda Prijatelja za Reader’s Digest. – To je bio moj najveći problem na snimanjima, i ponekad bih morala da napravim desetominutnu pauzu kako bih stavila obloge na oči ili bih stalno stavljala kapi u oči. Ne možete ni da zamislite kako je to snimati emotivnu scenu dok imate ozbiljnih problema sa očima -.

Ovo stanje je toliko uticalo na Dženifer, da je odvojilo od slakodnevnih privatnih i poslovnih obaveza.

– Sećam se da uopšte nisam znala pravo stanje. Nisam znala ni da postoji briga o zdravlju očiju. Šminkerima sam govorila da mogu da koristim samo određenu kozmetiku i da me šminkaju na određeni način i ne koriste ajlajner i maskaru zbog mog problema sa očima. Bilo je zaista ludo – objašnjava glumica.

Na kraju je ipak otišla kod doktora i saznala dijagnozu za svoje suve oči, tako da je svima koji pate od sličnih simptoma preporučila da što pre potraže pomoć lekara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.