U trendu

Snažan narodni lek protiv prehlade: U med dodajte ova dva korena i prodisaćete!

Kombinujući med sa pojedinim biljkama, možete da naravite pravu bombu materija koje pojačavaju imunitet.

Nastupa toplije vreme, i kako dani odmiču, temperatura će biti sve viša, pa će se većina vas opustiti kada je o oblačenj u reč.

Ipak, mart je baš zbog toga mesec u kom se veliki broj ljudi prehladi. Med ima antiseptičkog i umirujućeg dejstva, a lipov med je poznat po svojoj efikasnosti u lečenju tegoba disajnih organa i nazeba.

Jedna biljka se u narodnoj medicini posebno ističe kada se radi o borbi protiv prehlade i bronhitisa. U pitanju je ren, koji sadrži glukozinolate, jedinjenja koja razređuju gust sekret u disajnim organima i olakšavaju njegovo izbacivanje. Kombinacija rena i meda, zasigurno predstavlja odlilčno rešenje za zapušene bronhije, a upotreba ove kombinacije se naročito savetuje pušačima.

U istu smesu, dodajte i šargarepu. Neka količina meda, narendanog rena i narendane šargarepe bude u razmeri 1:1:1, odnosno, sva tri sastojka stavite u istoj količini. Jedna kašičica dnevno, biće sasvim dovoljna da se pročiste vaši disajni organi i da se ojača vaš imunitet.

Ren ima jak ukus, pa će ljut ukus preovladavati u prvim danima. Ipak, kako vreme odmiče, slatkoća meda će ublažavati snagu rena i ovaj narodni lek će vam biti sve prijatniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar