U trendu

Šta se događa s vašim telom ako svakodnevno pijete čaj od đumbira

Đumbir je jedna od najmoćnijih biljaka i može nam pomoći kod četiri česta problema.

Iako se proizvodi u Aziji i potrebno je do 10 meseci za žetvu jednog korena, nije problem pronaći ovu poslasticu u bilo kojem delu sveta tokom cele godine. Zapravo, sve više stručnjaka preporučuje da na dnevnoj dozi uzimate malo đumbira, naročito u obliku vrućeg čaja, zbog njegovih prednosti za naše zdravlje.

1. Može vas zaštititi od srčanih bolesti

Đumbir je poznat među istraživačima po svojoj sposobnosti da spreči bolesti srca. Neke prednosti srca uključuju smanjenje lošeg holesterola, povećanje dobrog holesterola i snižavanje krvnog pritiska.

2. Može vam pomoći da kontrolišete svoju težinu

Osećaj potrebe za jelom svakih 5 sekundi može biti jedan od razloga zašto ne možete kontrolirasati svoju težinu, a pijenje čaja od đumbira moglo bi vam pomoći u velikoj količini. Istraživanja su otkrila da ovaj začinski koren može smanjiti glad, kao i unos hrane, a čini vas da da se osećate sito.

3. Može pomoći u kontroli šećera u krvi

Možda znate visoki šećer u krvi kao dijabetes i ako je tip 2 ono što imate, imamo dobre vesti za vas. Neka istraživanja su otkrila da je moguće smanjiti komplikacije dijabetesa sa samo 12 dana dnevne konzumacije đumbira. Ali, u svakom slučaju, bolje je kontaktirati lekara.

4. Može ublažiti bol u kolenu

Đumbirov moto takođe može biti “nema više bolova u kolenu”. Ako jedete ili pijete đumbir 6 meseci, to može rezultirati znatno manjom boli za one koji imaju artritis kolena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar