Stavite lovorov list ispod jastuka: Kada se probudite bićete oduševljeni efektom

Stari su lovoru pripisivali magične moći, ali opuštajuća i protivupalna svojstva ove biljke potvrđuje i nauka. Više-manje trećinu života provedemo spavajući, ali bitno je da je naš odmor kvalitetan i da nas regeneriše kako bismo se bolje suočili s izazovima dana.

Ipak, mnogi od nas pate od nesanice, često se bude tokom noći ili se loše odmaraju, što rezultira time da dan počinjemo umorniji nego što smo otišli u krevet.

Pre nego što počnemo da na svoju ruku uzimamo lekove koji obećavaju miran i nesmetan san, posegnimo za prirodnim metodama koje su svakako efikasnije i manje štetne za naš organizam.
Jedan od takvih lekova, koji su praktikovali još Grci i Rimljani, sastoji se od stavljanja lovorovog lista ispod jastuka pre spavanja.

Kako nam ova biljka može pomoći da se bolje odmorimo?

Osim što ima probavna i antibakterijska svojstva (čaj od lovora odličan je kod proliva ili za pospešivanje pravilne probave), lovorov list ima opuštajuća i umirujuća svojstva.

Pijenje čaja od ove biljke ili udisanje njenog mirisa pomaže u snižavanju krvnog pritiska, oslobađanju od napetosti i smanjenju nivoa nervoze i stresa, što nam omogućuje bolji san.

Nadalje, ublažava bolove predmenstrualnog sindroma, pogodujući mirnom odmoru čak i ženama u reproduktivnoj dobi.
No, postoji još jedan dobar razlog za spavanje s lovorovim listom pod jastukom – motiv koji vuče korene iz narodne tradicije koja bi ovoj biljci pripisivala čak i magičnu moć.

Prema predanju, lovor ima važan uticaj na naše snove.

Ako imamo neku brigu koja nas tišti ili misao koja nam ne da mira, spavanje s listom ove biljke pod jastukom omogućiće nam da „sanjamo“ rešenje našeg problema, koje ćemo moći sprovesti u

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.