U trendu

Stomak će vam reći „hvala“: 3 moćna napitka SPAS su za nadutost, dijareju, pospešuju i varenje

Veoma su efikasni!

Gastrointestinalni trakt je veoma osetljiv posebno na prelasku iz jednog u drugo godišnje doba, koje neretko podrazumeva i promenu namirnica koje konzumiramo svakodnevno.

Način ishrane svakako utiče na zdravlje, a posebno na stanje našeg stomaka. Neke namirnice mogu da izazivaju dodatne probleme u varenju dok neke druge stimulišu varenje, lako se razlažu, čuvaju mikrofloru creva, sprečavaju nadutost i uspešno regulišu problem opstipacije – zatvora ili pak pojavu dijareje.

Čajna mešavina protiv nadutosti

Za smirivanje creva i lakše prihvatanje hrane pripremite jači čaj od pola kašičice kamilice i pola kašičice mente, dodajte malo meda i limuna. Pijte ga lagano posle jela ukoliko se javi problem sa lošim varenjem ili nadutošću.

Čaj sa đumbirom

Za rešenje problema nadutosti i boljeg varenja iskoristite i koren đumbira. Nekoliko kolutića ovog korena prelijte sa 300 mililitara kipuće vode. Ostavite poklopljeno 10 minuta. Zasladite medom i pijte pre ili posle jela da biste poboljšali probavu.

Topla voda sa limunom

Ujutro na prazan stomak popijte čašu tople vode sa limunom. Ovaj napitak je zdrav, razbuđuje vas i puni energijom, a uz to, odličan je za probavu i mršavljenje. Jednu do dve kašike sveže isceđenog limunovog soka razblažite u šolji tople vode i popijte lagano pre doručka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)