Svaki organ ima svoja 2 sata dnevno kada je u fokusu, evo šta vam i kada telo poručuje

Ako ste jedan od onih ljudi kojima se s vremena na vreme desi da se probude otprilike u isto vreme, to bi moglo imati veze sa takozvanim kineskim biološkim satom, koji je razvila drevna tradicionalna kineska medicina. Prema ovoj teoriji, u našim telima postoji 12 kritičnih organa odgovornih za pravilno funkcionisanje i efikasan protok energije. Štaviše, svaki od ovih organa ima svoje doba dana u trajanju od dva sata gde je naše telo fokusirano uglavnom na ovaj organ.

Dakle, ako se u određenom trenutku probudite ili osetite da postoji problem, to može biti poruka vašeg tela da nešto nije u redu sa određenim organom.

Pogledajte koje vreme je rezervisano za koji organ:

5:00 – 7:00 – sati debelog creva

Ovo je vreme kada se vaše telo oslobađa proizvoda metabolizma. Ako u ovom trenutku osećate da imate problem, morate da pokušate da podržite proces. Najbolje je popiti čašu vode, idealno bi bilo mlake.

7:00 – 9:00 – stomačni sati

Ovo je vreme kada vaše telo želi hranu – ne samo da će lagani doručak učiniti da se osećate bolje, već može biti i ključ za odgovarajući protok energije tokom celog dana.

09:00 – 11:00 časova – sati slezine

Slezina usmerava energiju ka svim organima po celom našem telu. Zbog toga je njen pravilan rad kritično važan. Ovo je dobar trenutak za brojne aktivnosti uključujući, naravno, rad.

11:00. – 13:00 časova – srčani sati

Ovo je vreme kada treba malo da usporimo i što više izbegavamo stres. Takođe se preporučuje neka hranljiva, ali ne previše teška hrana.

13:00 – 15:00 – vreme varenja

Između 13 i 15 časova naša telo se bavi procesom varenja i trebalo bi da mu dozvolimo da se fokusira na to. Zato treba da pijemo dosta vode i, ako je moguće, kratko odspavamo.

15:00 – 17:00 – vreme bešike

Ovo je savršeno vreme za intenzivan rad, kako fizički tako i intelektualni, jer je to period kada imate na raspolaganju velike resurse tela i veoma dobar potencijal pamćenja.

17:00 – 19:00 – sati rada bubrega

Vreme je za laganu večeru. Ovo je trenutak kada treba da se osećate najbolje.

19:00 – 21:00 – sati perikarda

Ovaj period je pogodan za opuštanje i zabavu, uključujući i seks.

21:00 – 23:00 – trostruko topliji sati

Tada vam telo toplije nego inače. Vreme za regeneraciju i odmor. Pročitajte nešto, meditirajte i spremite se za spavanje.

23.00 – 1:00. – sati žučne kese

Vreme za san i regeneraciju. Biti aktivan u ovom periodu može dovesti do osećaja umora tokom celog sledećeg dana.

1:00 – 3:00 ujutro – sati jetre

Ako se probudite tokom ovog perioda, ovo može biti simptom preopterećene jetre koja ne može da podnese tešku hranu, alkoholne toksine ili lekove koje uzimate.

3:00 – 5:00 ujutro – vreme pluća

Tada se pluća najefikasnije bore sa mikroorganizmima. Kašljanje između 3 i 5 sati ujutro je znak da se vaša pluća bore sa nečim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.