Svako jutro je pila samo vodu sa sodom bikarbonom: Evo šta joj se desilo već posle nedelju dana

Pozitivni efekti sode bikarbone na zdravlje.

Zbog svoje široke primene koju ima, život bez sode bikarbone skoro da je nezamisliv. Pored toga toga što se koristi kao sredstvo za čišćenje, odličan je saveznik kada je zdravlje u pitanju.

Soda bikarbona rešiće mnoge muke koje imate. Žena je pila svako jutro čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone, te ostala zatečena rezultatima.

Njen organizam se preporodio, a ovo su neki od razloga zbog čega je to tako:

Prirodni antacid
Jedan od glavnih razloga popularnosti ovog prirodnog sastojka jesu antacidna svojstva koja ima. Voda i soda bikarbona neutrališu želudačnu kiselinu i time pomažu u suočavanju sa refluksom ili žgaravicom. Soda razmućena u vodi smanjuje zapaljenje i formiranje gasa, što brzo ublažava stanje, na primer u slučaju probavnih smetnji.

Alkalizuje telo
Naša hrana uglavnom proizvodi kiseline, dok kiselo okruženje u telu doprinosi razvoju raznih bolesti. Kiselost tela nosi veliki rizik od osteoporoze, artritisa, pa čak i raka. Soda idealno neutrališe kiseline u telu i ima alkalizujući efekat.

Kako ne biste preterali u alkalizovanju tela, sodu bikarbonu pijte u minimalnim količinama ili po 1 kašičicu razmućenu u čaši vode, ali samo nedelju dana uzastopnog konzumiranja.

Antiseptik
Ovaj napitak može da se koristi u borbi protiv različitih virusa i bakterija koje uzrokuju bolesti. Soda bikarbona leči upalu grla, te upalu usne duplje. Postupak je jednostavan: isperite grlo sodom bikarbonom razmućenom u čaši vode.

Leči infekcije urinarnog trakta
Kašičica sode bikarbone razmućena u čaši vode može da spreči i izleči urinarne infekcije, a sve zahvaljujući sposobnosti da smanji nivo kiselosti u urinu. U ovom slučaju lečenje se sprovodi što se uz ispijanje sode bikarbone, ispija i sok od brusnice.

Borba protiv gihta i bolesti
Povišen nivo mokraćne kiseline u urinu i krvi, kao i u tkivima u organizmu mogu prouzrokovati različite hronične bolesti, kao što je giht ili artritis.

Voda sa sodom bikarbonom stvara ravnotežu u krvi, smanjujući mokraćnu kiselinu i tako efikasno pomaže protiv ovih bolesti.

Povećava fizičku izdržljivost
Mlečna kiselina koja se oslobađa u našem telu tokom fizičke aktivnosti, može da se akumulira u mišićima i zglobovima, što dovodi do osećaja umora. Ako hoćete da povećate fizičku izdržljivost popijte sodu bikarbonu svako jutro. Ona će vam dati preko potrebnu energiju, a pri tome će blagotvorno da opusti mišiće.

Reguliše nivo holesterola
Voda sa sodom bikarbonom ima tu moć da krv očisti od lošeg holesterola. Međutim, osobe koje pate od hipertenzije ne bi smele da piju sodu bikarbonu zbog velikog nivoa natrijuma.

Kako se pije soda bikarbona?
Ako lečite neku od gore navedenih bolesti, sodu bikarbonu pijte tri puta dnevno pre jela i to tako što ćete u čaši vode da razmutite pola kašičice sode bikarbone.

Ako lečite simptome gripa, postupak je sledeći:

Prvi dan: Pola kašičice sode bikarbone razmutite u čaši vode pa pijte svaka tri sata. Ukupno se pije 5 puta dnevno.

Drugi dan: Ista doza, ali samo 3 puta dnevno.

Treći dan: Ista doza, dva puta dnevno, posle ručka i posle večere.

Kako stignete do trećeg dana, simptomi gripa će potpuno nestati, prenosi Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.