U trendu

Sve blagodeti kukurzne svile

Znate one dosadne niti koje vam zadaju probleme kad pokušavate da očistite klip kukuruza pre nego što ga skuvate, a koje obično završe u kanti za smeće? E, nakon što pročitate ovo, ni vi nećete bacati kukuruznu svilu.

Priprema čaja zavisi od vrste problema koja se pokušava rešiti ovim napitkom, pa se razlikuje receptura za pročišćavanje krvotoka, gubljenje viška kilograma, regulisanje sistema urinarnog trakta i brojne druge varijante. Na primer, za pročišćavanje krvnih sudova preporučuje se od 20 do 30 grama sušene svile kukuruza u prokuvanoj vodi, dok za dijete se savetuje do 25 grama pomešanih sa jednim litrom vode, što čak zamenjuje unos drugih tečnosti tokom dana. Kada usvojite naviku da pijete kukurznu svilu, pored toga što ćete smršati, rešićete se i bespotrebnog celulita.

Čaj od kukuruza predlaže se za konzumaciju do tri puta dnevno u šoljama od 200 mililitara. Mnogo je benefita koje pruža organizmu, a posebno su prepoznata blagotvorna dejstva za vitalnost urinarnog sistema. Tačnije, uspešno rešava pitanje urinarnih infekcija, pročišćava mokraćne kanale i bešiku, a pored toga sprečava pojavu gihta, reumatskih i mnogih srodnih oboljenja.

Takođe, iskustva pokazuju da reguliše visok krvni pritisak, kao i nivo šećera u krvi, bez ikakvih nuspojava i neželjenih efekata.

Ipak, neki savetuju da ne sušite sami kukuruznu svilu ako niste sigurni jesu li u proizvodnji korištene štetne tvari poput pesticida. Takođe, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi lekovita svojstva te je tada nije preporučljivo upotrebiti za čaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar