U trendu

Svi volimo ove namirnice, ali od njih skače pritisak opasan po život

Izbegavanje hrane s visokim sadržajem soli je imperativ ako ste zabrinuti za nivo krvnog pritiska, a čest je slučaj da pacijenti sa visokim pritiskom stanje regulišu samo tako što izbegavaju prženu, slanu i masnu hranu.

Lekari kažu da to nije dovoljno i da hipertenzija može da bude pogoršana korišćenjem nekih namirnica koje se inače ne ubrajaju u nezdrave.

Grejpfrut

Voće jeste veoma dobro za zdravlje organizma, ali osobe koje boluju od hipertenzije moraju da izbegavaju grejpfrup. Ovo voće izaziva neželjene reakcije ako se konzumira istovremeno sa mnogim lekovima, pa čak i onim za sniženje pritiska, prenosi Srbija danas.

Pekarski proizvodi

Svesni smo da su kiflice i burek štetni za liniju, a ni ne slutimo koliko ovu ukusni proizvodi podižu pritisak. Samo jedna pereca može da sadrži i do 230 miligrama natrijuma pa bolje je da, ako imate hipertenziju, pekaru zaobiđete.

Neoljušten krompir

Iako ovo povrće često jedemo kada smo na dijeti, krompir pripreman na određene načine može da utiče na povećanje vrednosti krvnog pritiska. Neoljušten krompir je prepun soli, pa se savetuje onima koji boluju od hipertenzije da ga dodatno ne seole prilikom pripreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar