U trendu

Tri šolje čaja od ove biljke dnevno – leče ceo organizam

Divlji krastavac predstavlja biljku iz porodice bundeva, a njegova moćna lekovita dejstva poznata su još iz starog Egipta.

Lišće, semenke, meso i sok divljeg krastavca, imaju lekovita svojstva i sve su pogodne za lečenje određenih tegoba u telu, ali bi trudnice trebalo da ga izbegavaju, jer može izazvati prerane kontrakcije.

Divlji krastavac sadrži veliku količinu fitohemikalija poput 20 amino kiselina, minerala, fenola, peptina, lipoproteina, flavonoida, vitamina, ali i elaterin, resin, pektin, ecbalin i njegovu kiselinu, šećer.

Ukoliko imate tegobe sa sinusima, visokim krvnim pritiskom, bubrezima, holesterolom, srcem, digestivnim traktom, čestim prehladama, moćni čaj od divljeg krastavca vam može pomoći.

Može služiti i za smanjenje celulita, toksina iz organizma, te je idealan ako želite da se nakon prazničnih trpeza detoksikujete.

Recept:

Nabaviti osušen list divljeg krastavca, te jednu kašičicu preliti sa šoljom vruće vode, ali ne do ključanja. Poklopiti šolju i ostaviti 2 sata da pusti sve vitamine i minerale. Nakon toga dobro procediti. Piti 3 puta dnevno pre obroka. Alternativna “terapija” traje desetak dana, a onda napravile isto toliku pauzu.

Veoma je neobičnog ukusa, te ukoliko vam se ne dopadne, možete uz njega konzumirati i nekoliko čajnih keksića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar