Trik od 5 sekundi oslobodiće vas napetosti, samo uradite ovo!

Anksioznost je problem savremenog doba i pogađa nas sve pomalo. Ukoliko se osećate opterećeno ili uznemireno, ponekad je potrebno samo da promenite položaj tela – pa da vam i mentalno i fizički bude bolje.

Promena našeg držanja ili čak položaja naše glave može da promeni naše moždane talase i da nam pomogne da ublažimo stres i napetost.

Kada osećate napetost, pokušajte da ustanete, istegnite se ili jednostavno nagnite glavu u drugom pravcu. Ti mali pokreti mogu da napraviti veliku razliku i da nam pomognu da se osećate smirenije i da imate više kontrole nad sobom i svojim emocijama.

„Ovo je jedan trik koji će vas oduvati i oduševiti, ali pomoći vam da se za 5 sekundi oslobodite anksioznosti. Ukoliko ste pod stresom, osećate anksioznost ili napetost, imate negativne emocije, samo uradite ovo: zabacite blago glavu unazad, nagnite oči malo unazad, a zatim i glavu, i istog trena ćete osetiti olakšanje, smirenost.

Ovo funkcioniše zato što vam menja moždane talase, a praktikuje se u meditaciji hiljadama godina. I to vam je veoma koristan trik, uvek pri ruci kada vam zatreba“, savet je Dejvida Filipsa, TED govornika.

Isprobajte ovaj trik, jedino što možete da izgubite jeste napetost.

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.