U trendu

U zeleni čaj dodajte 2 jeftina sastojka i gledajte kako kilogrami nestaju

Usporen metabolizam uzrokuje probleme sve većem broju ljudi. Usporavaju ga neredovna i nezdrava ishrana, kao i pasivni način života, a iako nijedan napitak sam po sebi nije magičan, uz male promene navika, ovaj čaj može da vam pomogne da sagorevate više kalorija.
Sve što vam treba da napravite napitak koji će „razbuditi“ vaš metablizam su zeleni čaj, cimet i lovorov list. Sva tri sastojka su zdrava, ubrzavaju metabolizam i sagorevanje masti, ali trudnice i dojilje ipak ne bi trebalo da ga piju.

Cimet dokazano pomaže u mršavljenju, a istraživanje je pokazalo da samo četvrtina štapića cimeta dnevno može da dstakne topljenje kilograma snižavajući nivo šećera u krvi i pomažući obradu ugljenih hidrata u telu.

U jednoj studiji, muškarci koji su vežbali i pored toga konzumirali zeleni čaj, sagorevali su 17 odsto više masti od onih koji nisu pili ovaj napitak.

Poslednji sastojak čaja, lovorov list, smanjuje želju za hranom i time pomaže mršavljenje.

Sastojci:

Dve kesice zelenog čaja

Štapić cimeta

Tri lista lovora

800 mililitara vode

Priprema:

Najpre stavite vodu da provri, sklonite sa vatre i dodajte sve sastojke. Ostavite da stoji oko 15 minuta, procedite i ostavite čaj da se prohladi.

Za ubrzavanje metabolizma je najbolje da ga pijete ujutru, odmah nakon buđenja. Drugu čašu čaja popijte odmah posle doručka, a treću posle ručka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.